در پروژه های نصب دوربین مدار بسته، بحث انتقال تصویر یکی از بخش های مهم به حساب می آید. در اصل انتقال تصویر در دوربین مدار بسته به معنای ایجاد امکان را ایجاد می کند که در شرایط مختلف به تصاویر سیستم نظارتی خود دسترسی داشته باشید. این کار عموما توسط اپلیکیشن هایی انجام می شود که مخصوص این کار کدنویسی شده اند و شما کافی است این اپلیکیشن ها را بر روی گوشی خود نصب کنید و در هر زمان و مکانی به راحتی تصاویر سیستم مداربسته خود را مشاهده کنید.
در این مقاله به معایب انتقال تصویر دوربین مداربسته با تلگرام می پردازیم.
انتقال تصویر دوربین مداربسته با اپلیکیشن
همانطور که اشاره کردیم برای انتقال تصاویر دوربین مداربسته بر روی موبایل نیاز به اپلیکیشن هایی است که این بستر را برای شما فراهم می کنند. نکته مهم این است که باید از اپلیکیشن هایی استفاده شود که امنیت شما به مخاطره نیفتد و همچنین در شرایط خاص دچار اختلاف عملکردی نشوند.
اپلیکیشن تلگرام در کنار اپلیکیشن های پیام رسان دیگر مانند واتساپ محبوب ترین اپلیکیشن در میان ایرانی ها به حساب می آید و با وجود اینکه این اپلیکیشن در سالهای اخیر فیلتر شده است اما هنوز شمار بسیاری از شهروندان از این اپلیکیشن به صورت روزانه استفاده می کنند. امکانات فوق العاده این اپلیکیشن به همراه تجربه کاربری بسیار عالی از دلایل اقبال عمومی مردم به این اپلیکیشن است و در این میان برای انتقال تصاویر دوربین های مداربسته هم می توان از این اپلیکیشن استفاده کرد.
روش انتقال تصویر دوربین با موبایل
در مرحله اول برای دریافت تصاویر بر روی موبایل باید دستگاه ضبط تصاویر سیستم مداربسته خود را به شبکه و سپس به مودم متصل کنید. در مرحله بعد اقدام به نصب اپلیکیشن خدمات دهنده تصاویر دوربین مداربسته بر روی تلفن همراه یا تبلت خود می کند. تنظیمات هر اپلیکیشن متفاوت است اما پروسه انجام شده برای انتقال تصاویر در تمام این اپلیکیشن ها مشابه خواهد بود. به طور کلی تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته به شکل کدگذاری شده و به شکل فایل های فشرده شده به سروره های اپلیکیشن مورد نظر شما ارسال می شود و سپس این اطلاعات توسط اپلیکیشن نصب شده ترجمه شده و شما می توانید تصاویر را به شکل آنلاین مشاهده کنید. این کار تنها در عرض چند ثانیه انجام می شود.
در این پروسه مقداری از حجم و ترافیک اینترنتی ما نیز که بسیار ناچیز خواهد بود (به دلیل آنکه فایل ها پس از کدگذاری به فایل های نوشتاری تبدیل می گردند) مصرف می گردد و اغلب اطلاعات تصاویر در این فرآیند به صورت بسته های چند کیلوبایتی متنی منتقل خواهد شد.
کدگذاری اطلاعات
احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است چرا اطلاعات برای انتقال به اپلیکیشن کد گذاری می شود . کدگذاری اطلاعات در اصل به دول دلیل عمده انجام می شود:
دلیل اصلی کدگذاری اطلاعات پیش از ارسال، تامین امنیت دیتاها و تصاویر ضبط شده دوربین است. این کدگذاری ها دسترسی هکر ها به اطلاعات شما را سخت می کند و مانع هک شدن دوربین مداربسته در هنگام انتقال دیتا می شوند.
دلیل دوم کدگذاری های انجام شده کاهش حجم فایل ها برای انتقال سریع تر است. اطلاعات تصویری عموما حجم بالایی دارند و در نتیجه انتقال آنها با تاخیر روبرو می شود و حتی ممکن است ساعت ها طول بکشد. با کدگذاری فایل ها حجم تصاویر به فایل های چند کیلوبایتی تبدیل می شود و در نتیجه هم در زمان انتقال و هم حجم اینترنت مصرفی شما صرفه جویی می شود.